Lábápolás

Gyógypedikűr Budapesten a XIII. kerületben

A modern felfogás szerint a kozmetika olyan gyűjtőfogalom, amely nem csak az arc, hanem az egész test ápolását jelenti. A teljes kozmetikához tehát hozzátartozik a láb ápolása, gondozása is. Sajnos a lábápolással sokkal kevesebbet foglalkozunk! Bőrkeményedések, bütykök, tyúkszemek, benőtt körmök kínoznak bennünket és észrevehetően rontják közérzetünket.

Az esztétikai pedikűr célja a vendég lábának széppé tétele, bőrkeményedés kezelése, szarupárkány feltolása, köröm rövidítése, formázása, csiszolása, lakkozása és a kényzetető lábápolás.

A gyógypedikűr célja a láb betegségeinek kezelése és fájdalommentesítése. Ebbe a kategóriába tartozik például a bőrkeményedés eltávolítása, a bőr repedezéseinek kezelése, tyúkszem eltávolítása, benőtt köröm kezelése, gomba eltávolítása a lábról és a körmökről, diabéteszes/cukorbeteg lábfertőzések kezelése.

Az alábbi esetekben pedikűrös, gyógypedikűrös felkeresése javasolt!

Benőtt köröm

A benövés leggyakrabban a nagyujjon fordul elő. A benőtt köröm eltávolítása, kivágása gyakran gennyes gyulladáshoz vezet. Az érintett ujj fáj, meleg, piros, nyomásra a köröm széle mellett esetleg genny ürül. Igen fájdalmas lehet.

Bőrkeményedés, szeges kérgesedés (tyúkszem)

Tyúkszem a szaru egy csap alakjában a mélybe nyomul, nyomva a mélyebben lévő idegvégződéseket. Nagyon gyakran a csonthártyát is érinti.

Diabéteszes láb

A láb bőre kiszárad, sérülékennyé válik, fokozódik a lábfertőzésre való hajlam, csökken a láb fájdalom érzékelése. A beteg a sérüléseket nehezebben veszi észre, az ízületek megrogynak
a megváltozott terhelés a talpon és a lábujjakon bőrkeményedéseket, fekélyes elváltozásokat eredményzhet. A kialakult sebek lassan gyógyulnak és nehezen kezelhetők.

Kalapácsujj

Haránt boltozati lesüllyedés következménye. Gyakori a kettes és a hármas ujjon, felette bőrkeményedés és tyúkszem fejlődik ki.

Láb statikai elváltozásai

A láb betegségei között gyakoriak a statikai elváltozások és ezek következtében kialakuló bőrelváltozások. A bütykös lábat, a kalapácsujjat fokozott szaruképződés és tyúkszem kísérheti.

Haránt boltozat süllyedés

Nagyon gyakori elváltozás. Ennek következtében alakul ki a bütyök. A bütyök az egyes ujj ízületének deformitása. Bütykös ujj felett gyakoriak a bőrkeményedések és a tyúkszemek. Ezeknek az eltávolítása igen nagy precizitást és szakértelmet igényel melynek ellátására gyógypedikűrös ajánlott.

Bőrön látható fontosabb elváltozások

Bőrkeményedés alakul ki azokon a területeken ahol a cipő állandóan nyomja a lábunkat. A szaru képződés is gyakoribb az ilyen lábakon.

Lapszerinti kérgesedés

Nagyobb területeken alakul ki, például sarkon, talpon. Ezeken a helyeken igen nagy a szaruképződés.

Bőr és körömgombásodás

Gyakori elváltozás a lábujjak közötti berepedés, a sarok berepedése. A bőr nedves, hámlik, viszket, fáj. A körmök felrostozódnak, törmelékesek, sárgás-szürke színűekké válnak. A gombák általános tulajdonsága, hogy szeretik a meleget, a sötét nedves helyet. A gombás fertőzés igen veszélyes, mert orbánc is kialakulhat belőle.


Ha úgy gondolja, hogy a fent említett tünetek valamelyikétől szenved akkor azt javaslom, hogy mielőbb keressen fel. Forduljon hozzám bizalommal és jelentkezzen be egy kezelésre.

+36 30 330 7974